Як покласти плитку на кухні на підлогу: покрокова інструкція, як правильно класти своїми руками на деревяну та бетонну підлогу (фото + опис)

Розмітка плитки

Надаємо процеси для майбутніх робіт:

  1. Від стінки, що біля входу в кімнату, вимірюється проміжок, що відповідає ширині вибраних плиток з припуском на 5 мм щілини (його потім прикриє плінтус).
  2. По розмітці простягається малярський шнурок для відбивання лінії під перший ряд плит.
  3. Для укладання в одному напрямку, на іншій стороні виробів є вказівні стрілки, під кулею клею вони не будуть виглядати, так що на кромці плиток проводяться мітки за допомогою олівця.
  4. У центрі входу в кухню робиться мітка, і для орієнтації там кладеться плитка, позбавлена ​​клейової суміші.















Укладання плитки на підлогу в кухні (покрокова інструкція)

Клей наноситься на плитку рівною мірою, звичним шпателем. Потім гребінкою потрібно провести по ньому, зберігаючи прямий кут, щоб вийшли однакові борозни клею.

  1. Зайвий клей скидається у цебро, а шпатель варто покласти у цебро з водою, щоб клей на ньому не закріпився.
  2. Перша плитка лягає праворуч від покладеного до цього маяка. Краї зводяться по лінії та притискаються до підлоги. Потім коротким рівнем слід перевірити рівність.
  3. Коли один із країв покладено нерівно, тоді потрібно постукати по ньому гумовим молотком, потім рівнем знову перевіряється рівність.
  4. Укладання відбувається далі праворуч від маяка. Між плитами вкладаються пластмасові хрестики. Перед вставкою хрестика радиться провести їм по щілині, зчищаючи зайвий клей, адже коли він висохне – це буде важко. Для запобігання зсуву плитки у бік стіни, туди треба вставити пластикові клини.
  5. Завершується укладання першого ряду плит у правому напрямку та перевіряється загальна рівність за рахунок видовженого рівня. Коли його немає, підійде рівний профіль до 2 метрів із накладанням невеликого пухирцевого рівня.
  6. Якщо виявилася нерівність, є 15 хвилин після накладання, щоб дбайливо підняти нерівні плитки і накидати розчину або прибрати зайву суміш. Якщо пішло багато часу і клей застиг, тоді доведеться видалити плитку і зняти розчин під нею.
  7. Біля стіни може знадобитися відрізати край плити. Високоякісна плитка набагато твердіша за стіну і різати її краще болгаркою з алмазним, гладким диском або плиткорізом, що працює від електрики.
  8. Вкладається підрізана плита та завершується лівосторонній ряд від кухонних дверей.
  9. Другий ряд бере також початок від плитки маяка біля входу дверей і потрібно укладати в обидва боки від неї. Кожна плитка перевіряється відповідно до рівня та рухається до сусідніх кутів.
  10. Коли майстер підійшов до труб, у плитці за допомогою болгарки виробляються вирізи під них. Іноді потрібно зробити отвори, для цього застосовуються спеціальні насадки на дриль, у вигляді коронки або балеринки.

По завершенню робіт, поверхня підлоги ще раз перевіряється видовженим рівнем на рівність у всіх напрямках. Якщо все чудово, то через добу шви очищаються від слідів клею і наповнюються затиркою, що підходить за кольором.










Після півгодини, надлишки затирання забираються мокрою губкою, а ще через 24 години – площина плитки миється остаточно від розлучень і тепер вона підготовлена ​​до використання.