Як класти плитку на стіну своїми руками покроково: інструкція, як правильно класти кахельну плитку на будь-яку поверхню

Укладання плитки на стінку (покрокова інструкція)

Підготовка площини до облицювання, про яке розповідалося вище.

Важливо! Якщо намічається ґрунтування проникаючою ґрунтовкою, то обов’язково потрібно з площини прибрати весь пил.

Якщо ж це не вдається зробити, то вологий пил потрібно згорнути і розкотити по площині за допомогою валика, тоді станеться кристалізація – тонка плівка, яка не підсилює адгезію, вона здатна відштовхувати клей від стіни.

Визначаємо місце розташування вертикального ряду різання

Коли стіна буде підготовлена, опора під кахель встановлена, потрібно також визначити, де буде розташований вертикальний ряд нецілого кахлю. Для цього треба виміряти ширину кахлю та загальну довжину стінки. Довжину стінки необхідно поділити на ширину кахлю та обчислити, скільки вертикальних рядів плитки вміститься на стінці.

У результаті залишається невелика відстань. Якщо воно буде менше 1/2 ширини однієї плитки, то такий вузький клин на стіні здаватиметься непривабливим. Тоді на стіні потрібно зробити 2 вертикальні клинці по всіх кутах.

А якщо вищезазначена відстань виявиться більшою за 1/2 ширини однієї плитки, то подібний вертикальний ряд нарізаного кахлю слід розташувати в найменш помітному погляді вугіллі.

Щоб монтувати плитку на стіну, потрібні такі інструменти:

  • Велике відерце або інший подібний резервуар, необхідний для того, щоб в ньому готувати клей;
  • Перфоратор, що має міксерну насадку;
  • Гребеня, а також плоский невеликий шпатель;
  • Киянка з гуми;
  • Болгарка, призначена для різання та ін.








Як готується клей:

  1. У цебро або інший резервуар потрібно додати 3 літри води.
  2. В рідину слід додати сухий клей, щоб він міг сформувати над водою маленьку гірку.
  3. Всю суміш потрібно розмішувати за допомогою перфоратора, у якого є міксерна насадка, «свердлувальними» рухами доти, доки не вийде однорідний щільний склад.
  4. Дати постояти клейової суміші, що сформувалася, 10 хвилин, а потім його знову потрібно розмішати.